Cum ne fura supermarketurile. Veti fi uimiti!

Cum ne fură supermarketurile: pulpe de pui de ... 

163 lei/kg (!!!)

Am scris anul trecut acest articol in Jurnalul dar metodele sunt valabile si in 2018 si, cu siguranta, le veti intalni si in 2019. Mai grav e ca lista se lungeste cu noi escrocherii si nu toti pagubitii au timp de pierdut cu reclamatiile. Din pacate. Poate daca ar fi mai multi cei care ar spune "nu ne mai furati", ar fi mai atenti cu cifrele. Am pornit articolul de la un bon pe care era taxata o enormitate: "piept de pui 8.843 kg - 163.6 lei (!!!). Era vorba de fapt de o caserola de pulpe dezosate: 0,884 kg - 16,36 lei. Eticheta era corecta pe caserola, pe bon a aparut cu totul altceva. Socant dar adevarat. Am copia bonului. In "sistem", acel cod de bare era inregistrat pentru o cantitate de 10 ori mai mare si pentru alt sortiment. Intentionat sau nu, nici nu mai conteaza. Daca nu te uiti pe bon si platesti cu cardul, iei teapa. Ia incercati sa va uitati pe bon, sa vedeti cate surprize veti avea! 

Iată care sunt cele mai întâlnite metode prin care puteţi fi păcălit la supermarket:
  1. Vânzătoarea taxează două  sau mai multe bucăţi din acelaşi produs, din greşeală sau intenţionat.

  2. Vânzătoarea introduce manual codul de bare al unui produs pe care dumneavoastră nu l-aţi cumpărat dar pe care ea doreşte să îl scadă din stoc sau să îl ia din magazin la plecare.

  3. Kilogramul „mai mic” la produsele ambalate de supermarket:  se întâmplă la carne, brânză, legume şi fructe - caserola cu carne/brânză  vrac ambalată în vid în supermarket are trecută  pe etichetă  o greutate diferită de cea reală – se bazează pe faptul că un cumpărător nu stă să cântărească un produs deja cântărit, care are gramajul trecut pe ambalaj.

  4. Portocalele stricate sunt extrase din pungile de  1 kg şi nu sunt înlocuite cu unele proaspete – din dorinţa de a nu rămane cu marfa nevândută, angajaţii care verifică raionul de fructe extrag fructele stricate şi leagă la loc pungile sau plasele în care 

  5. erau ambalate. La fel, se poate întâmpla şi în cazul cartofilor ambalaţi în plase de 2,5 sau 5 kg.  De aceea, e foarte important să nu cumpărăm un produs dacă observăm că ambalajul este deteriorat. 

  6. Un preţ la raft, alt preţ la casa de marcat – se întâmplă în cazul multor produse ca preţul afişat să nu se regăsească şi pe bonul de casă. Evident, de cele mai multe ori, preţul plătit de cumpărător este mai mare decat cel de la raft.  Angajaţii se ascund în spatele scuzei că noile preţuri nu au fost actualizate în programul informatic dar clientul are dreptul să refuze acel produs dacă se consideră înșelat.

  7. Promoţii înşelătoare – atenţie mare la produsele aflate „la promotie”.  Preţul afişat la raft poate fi  unul foarte tentant dar, când ajungeţi la casă, constataţi că produsul e mai scump. Condiţiile promoţiei sunt scrise de obicei cu litere foarte mici pe etichetele de la raft.  Preţul mic e valabil doar dacă aţi cumpărat două sau mai multe produse de acelaşi fel. 

  8. Reduceri mincinoase – în multe cazuri, etichetele cu preţul tăiat sunt făcute special pentru efectul psihologic . Este posibil ca preţul mai mare să nu fi fost niciodată practicat pentru produsul respectiv, e doar o metodă de a atrage clienţii. Un client fidel al magazinului respectiv îşi poate da seama cu uşurinţă dacă magazinul este corect sau nu în perioada promoţiilor.

  9. Balsamul de rufe „botezat” înainte să ajungă la raft – feriţi-vă să cumpăraţi produse care nu au ambalajul sigilat.  Dacă vă uitaţi cu atenţie la aceste produse, veţi observa că nu toate sunt pline până la acelaşi nivel. Unii angajaţi din magazine desfac produsele şi iau pentru acasă din fiecare sticlă câte puţin, dacă nu există sisteme de supraveghere în depozitele de marfă. Au fost şi situaţii în care cumpărătorii au avut ghinionul să cumpere produsul diluat cu apă, în completare pentru cantitatea furată.

  10. Carton, la preţ de tort – la unele cofetării, dacă nu sunteţi atenţi, plătiţi cartonul gros pe care este pus tortul la preţ de 50-60 de lei kg, cât kilogramul de tort. Din dorinţa de a face profit, vânzătorii nu mai scad greutatea ambalajului atunci când calculează preţul produsului.





https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/cum-ne-fura-supermarketurile-pulpe-de-pui-de-163-lei-kg-738311.html

Comentarii

Postări populare